Walther PDP

Walther PDP - lidt mere end bare en striker-fired pistol

Performance Duty Pistol – som navnet indikerer, ønskede Walther at lave en tjenestepistol som ikke kun var driftsikker, men også kunne performe til en konkurrenceskyttes behov. Der er gået rigtig mange udviklingstimer i projektet, og Walther kunne primo 2021 præsentere PDP, som deres nyeste pistol. 

I forbindelse med Walther’s EU launch af PDP i juli 2021, var vi i Phillipsburg i Tyskland, til et Walther sponsoreret skydeevent. Vi fik her en grundig gennemgang af modeller og features, og blev derefter sluppet løs på deres test range. Hvis vores ammunitionsforbrug kunne bruges som indikation for begejstring, var der ikke noget at være i tvivl om: Vi var meget imponerede over den. 

Walther PDP fås i 5 forskellige versioner. Modsat andre fabrikanter, dækker betegnelserne ”Compact” og ”Fullsize” over længden på grebet, IKKE længden på slæden, der i stedet angives i tommer. En Compact er således med 15-skuds magasin og en fullsize er med 18-skuds magasin. Versionerne er:
- Compact med 4” pibe
- Compact med 5” pibe
- Fullsize med 4” pibe
- Fullsize med 4.5” pibe
- Fullsize med 5” pibe. 

Som forventet kan vi kun tilbyde de 2 versioner med 5” slæde. Vi arbejder med, på sigt at kunne tilbyde en fullsize version med 4.5” slædelængde og gevindpibe. 

Førstehåndsindtryk
Ved første øjekast, minder den om en gennemsnitlig strikerfired polymerpistol: Få kontaktpunkter imellem slæde og ramme og traditionelle whitedot sigtemidler. Her stopper lighederne dog, og det bliver hurtigt klart, at Walther har designet noget ganske særligt. Ikke kun til professionelle brugere, men også til konkurrenceskytter.

Performance Duty Texture
Ergonomien er helt i top med denne tekstur der er at finde på siderne og backstrappen. Frontstrappen har traditionelle netskæringer. Teksturen er utrolig skridsikker, uden at genere hverken hænder eller tøj. Der medfølger 3 udskiftelige backstraps, så man kan finde den der passer bedst til éns hænder. Med den mindste backstrap installeret, vil folk med mindre hænder sagtens kunne nå magasinudløseren og bekvemt betjene våbnet. 

Performance Duty Trigger
One trigger to rule them all! Walther er kendt for deres sublime aftræk ud af kassen, og PDP’en er ingen undtagelse. Den væsentligste forskel opnås ved, at Walthers striker aftræk (både på PDP og Q5) er pre-cocked. Dvs. at man ikke, som med gængse striker aftræk, skal spænde strikeren igennem den første del af aftrækket. Her spændes den efter repetering, hvorved aftrækket blot skal udløses. Dette giver et meget definerbart break, der minder mere om et single action aftræk end et striker aftræk. Aftrækket har nærmest ingen overtravel og et meget kort reset. Aftrækkets totale vandring er på kun 7mm. Aftrækket benytter de samme fjedre som Q5 aftrækket, så det kan optimeres for en smule lavere vægt. Take-up er rent fjederpåvirket, altså ingen anlægsflader der glider mod hinanden. Ved at skifte fjedre, kan der tages adskillige hundrede gram af den samlede aftræksvægt, og take-up vil blive markant anderledes. Break’et vil grundet take-ups lavere vægt, virke endnu mere markant og definerbart. 

Super Terrain Serations
Egentlig er der vel ikke så meget at sige om serrations. De er placeret hensigtsmæssigt, er nemme at finde både foran og bagpå pistolen, og de går langt ned bagpå, så man også kan få et godt greb, når der er monteret et rødpunktsigte. Traditionelle serrations er skåret ”ned” i slæden. Disse er mere udestående, hvilket virkelig kan mærkes, når pistolen skal lades i en fart. 

Sigtemidler
Pistolen leveres med white dot sigtemidler. Til konkurrencebrug er det ikke optimalt (personligt hader jeg white dots), så her må man huske på at pistolen er designet til MIL/LE markedet. De er dog justerbare! Walther har valgt samme cut som Glock, på både frontsigte og bagsigte. Der findes derfor et hav af forskellige typer sigtemidler, der passer lige på. 

Optics Ready
Walther PDP er forberedt til rødpunktsigte ab fabrik. For at optimere chancen for at finde dotten, har Walther lavet et lille svaj på front strappen. Teorien er, at det tryk skyttens lillefinger lægger på den nederste del af frontstrappen, får pistolen til at tilte en kende nedad, hvilket er med til at sikre at man hurtigt finder dotten, når man hæver pistolen. Der findes indtil videre 4 optikplader, der tilsammen dækker følgende rødpunktsigter:
- Doctor
- Noblex
- Meopta
- Trijicon RMR og SRO
- Div Holoson
- Riton 
- Axion
- Leopold DeltaPoint & DeltaPoint Pro
- Shield RMS & RMSw
- Sig Sauer Romeo Zero
- Vortex Viper

Nok salgsgas… hvordan er den så? Den er fed! Den er overraskende flat skydende af en polymerpistol på 600gram. Præcisionen er imponerende for et våben af denne type, og viser nok i virkeligheden hvor langt teknologien er kommet. Skudgruppen med 4” pistolen er skudt på 10 meter og var de første skud vi skød. Våbnet var bone stock og med 124gr standard FMJ ammunition. 

I forbindelse med Dall IPSC Challenge 2021, gav vi skytterne mulighed for at prøveskyde 3 Walther pistoler, heriblandt PDP. VI havde ved siden af vores test range en konkurrence på platerack’en hvor skytterne skød med en PDP og vi trak lod om én til en heldig vinder. Da konkurrencen var omme, talte vi 330 skydninger på platerack’en. Der er 6 plates på en platerack og vi gav skytterne 10 skud i magasinet. Nogle brugte 6 patroner, andre hele magasinet. Vi anslår der gik over 3500 skud igennem vores PDP den weekend. Ingen fødefejl, ingen klikkere, ingen udtrækkerfejl. Vi rensede den ikke og gav den heller ingen olie. Det kan vel ikke gøres bedre. 

Alt i alt en no-nonsens skyder, der når du får den i hånden, får dig til at tænke ”Hvorfor er der ingen der har lavet denne før?”. Den passer godt i hånden, bliver hvor den skal, er hurtigt tilbage på målet efter skudafgivelse og har et virkelig godt aftræk. Vi har næppe før haft en pistol i denne prisklasse, vi har kunnet stå så meget inde for. Giv os et heads-up hvis du nogensinde er i Dall skydeterræn, og vi lader dig glædeligt prøve den. Walther PDP er som ”the girl next door” – det kan godt være vi har en anden derhjemme, men vi må bare have hende med hjem i skabet!

Her en lille intro omkring PDP:
https://www.youtube.com/watch?v=3gUw4Cj7bwM&t=4s

Her lidt hurtigskydning med PDP:
https://www.youtube.com/watch?v=S8uAGZpfbDI

De kan fås lige her, samt hos udvalgte forhandlere:
https://zeromike.dk/produkter/483-walther-pdp/